Sociale media

Video en sociale media: een gouden combinatie?

Video en sociale media: een gouden combinatie?

Het nut van video

We worden dagelijks om de oren geslagen door allerlei informatie en advertenties. Consumenten kunnen onmogelijk al deze prikkels verwerken.

Informatie en advertenties die creatief uit de hoek komen en bijgevolg anders zijn dan de andere kunnen de meeste aandacht verdienen. Net daarom zetten bedrijven en winkels in om op andere manieren naar (potentiële) klanten toe te communiceren.

Video is hier een uitstekend voorbeeld van! Video zorgt voor een sterke visuele factor voor de beleving van de consument. Videomarketing is bijgevolg een slimme manier om de consument te prikkelen. Zo kan u een bedrijfsfilm laten maken, een instructiefilmpje over hoe uw producten gebruikt kunnen worden, een recruitment filmpje, een filmpje met een vleugje humor, ...

De combinatie van video en sociale media

Iederen wilt dat zijn video zo veel mogelijk verspreid wordt (= virale marketing). Sociale media platformen zijn hierbij de plaats bij uitstek om dit waar te maken. U kan uw video posten op uw eigen sociale media bedrijfspagina waarna uw fans deze kunnen delen met hun eigen vrienden.

Let op: u mag er niet vanuit gaan dat uw video's automatisch zullen gedeeld worden. Pas wanneer ze de consument echt kunnen prikkelen zal dit gebeuren. Kortom, het viraal gaan van uw video is niet te voorspellen.

Het meest voor de hand liggend sociale videonetwerk is YouTube. U kan een YouTube-kanaal aanmaken voor uw bedrijf en er video's uploaden.

YouTube video

Facebook heeft een sterk visueel karakter. Video's lokken de meeste interactie uit. U kan een video maken over een event dat je georganiseerd hebt, een video om uw kijker een blik achte de schermen te gunnen. Op dit kanaal kan u uw fans ook vragen om video's te maken van hoe zij uw producten gebruiken.

Facebook video

Minder bekend is de Vine video. Hierna kan u filmpjes maken van maximum 6 seconden die je onmiddellijk kan delen op Twitter en Facebook.

Vine video

Meer advies nodig omtrent sociale media en videomarketing?

Social media expert #company# helpt u met plezier! Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01