Internet marketing

Zoekmachineoptimalisatie of SEO: wat is het?

Zoekmachineoptimalisatie of SEO: wat is het?

Wat is zoekmachineoptimalisatie?

Zoekmachineoptimalisatie of Search Engine Optimization (SEO) kan worden gedefinieerd als het opitmaliseren van een website om zo hoog mogelijk te scoren in de zoekmachines. Via SEO probeert men de beste positie te verwerven binnen de gewone organische zoekresultaten. Hoe hoger u in deze resultaten staat, hoe groter de kans dat men zal doorklikken op uw site nadat u gevonden werd.

Kenmerken van zoekmachineoptimalisatie

De kenmerken die zoekmachines gebruiken om de rangorde binnen hun zoekresultaten te bepalen, zijn de inhoud, de populariteit en de gebruikte techniek.

Inhoud

De optimalisatie van inhoud is zeer belangrijk. Google scant pagina's op inhoud om te bepalen hoe kwaliteitsvol deze zijn. Voor deze optimalisatie dient u te denken aan de paginatitel, de zoekwoordkeuze en de specifieke inhoud van de tekst. Belangrijk voor deze teksten is dat u hierin werkt met tussentitels en alinea's. Belangrijke woorden kan u in het vet plaatsen.

Populariteit

De populariteit van een website is eveneens belangrijk om na te gaan hoe belanrijk een website is. Dit kenmerk toont aan dat Google rekening houdt met de menselijke factor. Hoe populairder een website gevonden wordt, hoe hoger men de kwaliteit van deze site zal vinden. Pagina's die vaker bezocht worden, zullen waarschijnlijk ook betere informatie bieden. Dit geldt ook voor de bezoeksduur en het doorklikpercentage.

Naast het bezoekersgedrag op de website zelf beïnvloed het aantal links naar een bepaalde webpagina eveneens de populariteitsfactor. Wanneer veel website linken naar een pagina, dan zal dit waarschijnlijk een betrouwbare goede bron zijn. Sociale media zijn hierbij ideale communicatiekanalen om een link te leggen naar uw website.

Populariteit bepaalt mede de ranking in zoekmachiens

Techniek

De achterliggende techniek waardoor een website online staat, heeft eveneens een invloed op de ranking binnen de zoekresultaten. De website dient goed leesbaar te zijn voor zoekmachines. Als de website bijvoorbeeld een lange laadtijd kent, dan zal Google dit niet positief beoordelen.

Starten met het optimaliseren van uw website om goed te scoren in Google? 

Contacteer webdesignbureau #company# uit Marke via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01