Internet marketing

Zoekmachine vriendelijk

Zoekmachine vriendelijk

Tips om uw website zoekmachine vriendelijk te maken of te bouwen

  • goed leesbare url’s: een url die op een consequente manier is opgebouwd is niet alleen voor bezoekers van uw website duidelijk, ook zoekmachines zullen deze ul’s beter opnemen en begrijpen.
  • titel tags: title tags zijn de tags die verschijnen bovenaan in het venster van de browser. Deze title tags zijn niet alleen interessant voor de gebruiker maar ook voor de zoekmachines. Zoekmachines kunnen hier namelijk kernwoorden uit filteren en zo te weten komen wat de content van deze pagina inhoud.
  • alt tags: alt tags zijn stukken alternatieve tekst die worden meegegeven aan een afbeelding. Deze teksten worden dan weergegeven wanneer de afbeelding zelf niet kan worden geladen of wanneer de gebruiker met zijn muis over de afbeelding beweegt. In deze stukken tekst kan je dus ook extra kernwoorden opnemen.
  • meta tags: meta tags zijn stukken broncode die niet zichtbaar zijn voor de bezoeker van de website, maar waar extra informatie in verband met een pagina kan worden opgeslagen. Deze extra informatie kan dan bijvoorbeeld belangrijk zijn wanneer een zoekmachine langs jouw website passeert en zich een beeld probeert te vormen van bepaalde pagina’s. Een meta tag kan bijvoorbeeld de beschrijving zijn van de pagina of een aantal kernwoorden die te maken hebben met de pagina.
  • scheiden van style en content: wanneer een zoekmachine jouw website probeert te indexeren is het belangrijk dat ze zoveel mogelijk interessante en relevante informatie tegenkomt. Laat daarom enkel de content in een pagina staan en geef daarna met bijvoorbeeld css een bepaalde lay-out aan deze content. Zo zit alle overtollige lay-out code niet langer in het bronbestand van de pagina.
  • sitemap: als een bezoeker langskomt op uw website heeft deze graag een eenduidige structuur waar hij snel zijn weg in terugvindt. Voor een zoekmachine is het net zo. Biedt als het ware een inhoudsopgave aan uw bezoekers en de zoekmachines aan. Zo moeten ze niet zelf op zoek naar een bepaalde pagina, maar wordt deze hen als het ware op een schoteltje aangereikt.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01