Internet marketing

Zoekmachine optimalisatie: tekst component

Zoekmachine optimalisatie: tekst component

Tekst schrijven om aan zoekmachine optimalisatie te doen

Vandaar dat zoekmachines een onderscheidt maken tussen woorden in het enkelvoud en het meervoud. Over het algemeen zoeken mensen meer naar de meervoudsvorm van een woord. Het gebruik van hoofdletters in de woorden speelt geen rol. Het gebruik van een koppelteken is ook van belang. Het woord email zal andere resultaten opleveren dan het woord e-mail.

Zoekwoordfrequentie

Het aantal keer dat een zoekwoord voorkomt in een tekst. Hoe meer een zoekwoord in een tekst voorkomt, hoe groter de zoekwoordfrequentie.

Zoekwoordverzadiging

Is de verhouding tussen het te onderzoeken zoekwoord tegenover de gehele tekst. Heeft u een tekst van twintig woorden met één zoekwoord er in verwerkt, dan is de zoekwoordfrequentie van dit zoekwoord vijf procent.

Zoekwoordgewicht

De verhouding tussen de positie van een zoekwoord en de andere woorden in een tekst noemt men het zoekwoordgewicht.

Zoekmachine optimalisatie regels

Hoe eerder een zoekwoord voorkomt in een tekst, hoe hoger het gewicht van dat zoekwoord hoe beter u scoort voor die zoekterm. Hoe meer concurrentie, hoe minder zoekwoorden u per webpagina dient te optimaliseren om uw website goed aan te melden bij zoekmachines. Optimaal is om per webpagina één zoekwoord te optimaliseren.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01