Internet marketing

Wat is Google shopping?

Wat is Google shopping?

Online winkelen met Google Shopping

Online shoppen is tegenwoordig sterk ingeburgerd. Er bestaan ontelbare webshops waardoor het niet altijd even gemakkelijk is om vlot te vergelijken qua prijs, garanties, verzendkosten, klantenservice, enzovoort.

Google Shopping kan hét antwoord bieden! Het is een platform waar u producten van meerdere aanbieders kunt vergelijken en vervolgens kopen. Vroeger stond dit platform ook bekend onder de namen Froogle, Google Product Search en Google Products.
Google Shopping is dus voornamelijk een vergelijkingssite.

Oorspronkelijk wat dit platform een gratis service die geïntegreerd was in de organische zoekresultaten van Google. Maar sinds eind 2012 moeten retailers betalen om hun producten erop te plaatsen. Relevantie en het geboden bidding zal de volgorde van de getoonde producten bepalen.

Onderdelen van Google Shopping

Product Listing Ads

De Product Listing Ads zijn een onderdeel van Google Shopping. Deze producten worden weergegeven bij een zoekterm zoals 'Schoenen All Stars'. Zo kan u snel de verschillende leveranciers zien, de prijzen en de eventuele klantbeoordelingen. Naast deze advertentievorm kijken is onmogelijk gezien het bijna 30 % van de beschikbare advertentieruimte 'above-the-fold' inpalmt'.

Deze PLA's zijn feitelijk advertenties met productfoto, prijs en naam van de webshops. Ze kunnen eens linksboven in de advertenties staan, en de andere keer rechtsboven.

Het Google Merchant Center

Google Merchant Center biedt webshops de mogelijkheid om artikelen in Google Shopping te plaatsen. Dankzij de productfeed kan men er artikelbenamingen, productfoto's, prijzen, bedrijfsnaam, enzovoort uploaden.

Door daarna uw Google AdWords account te koppelen met dit Merchant Center kan u productextensies activeren en producten gaan tonen in AdWords ads. Via deze connectie kan u dus Product Listing Ads gaan inzetten.

Meer informatie nodig omtrent dit Google platform?

Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren via 056 32 32 01 of om ons contactformulier in te vullen. Door uw webshop te combineren met deze Google Shopping kan u meer omzet genereren.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01