Internet marketing

Vloggen: wat en hoe?

Vloggen: wat en hoe?

Naast bloggen bestaat er ook zoiets als vloggen. Ook al is er maar één letter verschil, het eindresultaat ziet er toch wel anders uit. In dit artikel wordt duidelijk wat vloggen precies is en hoe je dit kunt gebruiken.

Wat is vloggen?

Als je geen schrijftalent bent, dan is vloggen misschien iets voor jou. Een vlog is een blog in videovorm. Een groot voordeel bij vloggen is tijdsbesparing. Het neemt veel meer tijd in beslag om een onderwerp uit te typen dan een onderwerp te verwoorden. Verder bereik je ook een specifieke doelgroep: mensen die geen zin hebben om te lezen.

Is vloggen iets voor jou?

Mensen die jouw vlogs bekijken, hebben een totaal ander beeld over jou dan mensen die jouw blogberichten lezen. Ze kunnen zien hoe je eruit ziet, hoe je stemgeluid klinkt, je lichaamstaal wordt zichtbaar en je mimiek staat centraal. Met vloggen kan je op een gemakkelijke manier tonen wie je bent, maar het kan ook een nadeel zijn. Kijkers gaan rapper een oordeel vellen over je. Ben je een vlotte prater en kom je zelfzeker over bij groepen, dan is vloggen iets voor jou!

Hoe een vlog maken?

Er zijn oneindig veel mogelijkheden. De meest voorkomende en waarschijnlijk ook wel de handigste manier om te vloggen, is met de smartphone. Een webcam, videocamera of fototoestel kunnen ook gebruikt worden. Het is belangrijk dat men tijdens het vloggen, het apparaat steeds horizontaal houdt. Het eindresultaat ziet er dan veel mooier uit door het kwalitatieve beeldmateriaal. Daarna kan je de vlog uploaden op je website en verschillende sociale media kanalen, zoals Facebook en Youtube.

Hoe lang is een vlog?

In tegenstelling tot een blogbericht, zou een vlog niet te lang mogen zijn. Anderhalve minuut blijkt ideaal te zijn. Maar het blijft nog altijd jouw keuze. Als de inhoud van de vlog interessant en relevant is voor de doelgroep, dan kan die tijd altijd opgetrokken worden.

Voorbeeld van een vlog

Google Adwords: voordelen van online adverteren

Vloggen voor bedrijven?

Als bedrijf is het belangrijk dat je goed weet wat je precies in beeld wilt brengen. Vlog over onderwerpen die bij de onderneming passen en waarover je veel kennis hebt. Let er wel op dat je vlog geen promotiefilmpje of reclameboodschap is. Veel kijkers klikken snel weg bij het zien van reclame. Zorg er dus voor dat de kijkers iets aan je vlog hebben.

Heeft u interesse gekregen in het maken van video’s?

Wij kunnen je helpen! Naast het opbouwen van mobiele websites, zijn wij ook gespecialiseerd in het maken van bedrijfsvideo’s. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in. 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01