Internet marketing

Vernuftige schrijftips om zowel bezoekers als zoekmachines te overtuigen

Vernuftige schrijftips om zowel bezoekers als zoekmachines te overtuigen

Tip 1 - De eerste alinea is een samenvatting van de tekst

Surfers zijn vaak ongeduldig wanneer ze het internet betreden om informatie op te zoeken. De eerste alinea van een tekst moet daarom duidelijk aangeven waarover de tekst handelt. Als de inleiding de surfer voldoende interesseert, zal hij beslissen om verder te lezen.

Tip 2 - Schrijf veel content

Hoe meer content u aan uw website toevoegt, hoe belangrijker de zoekmachines uw website zullen beschouwen. Bovendien kan u hierdoor uw keywords vaker verwerken in de tekst.

Ook sitebezoekers houden ervan wanneer er veel informatie voor handen is. Dankzij veel content kan u uw expertise in de verf zetten waardoor u snel het vertrouwen van de consument wint.

Tip 3 - Ga voor variaties op belangrijke zoekwoorden

Probeer in uw tekst variaties op uw sleutelwoorden te hanteren. Gebruik naast het enkelvoud ook eens het meervoud en pas synoniemen toe. Zoekmachines zullen deze varianten ook herkennen en voor een bezoeker is dit veel aangenamer om te lezen dan een tekst waarin 20 keer hetzelfde woord staat (= keyword spamming!)

Tip 4 - Gebruik de taal van uw doelgroep

Vermijd vakjargon, want dit schrikt veelal de bezoeker af. Ga dus na voor wie u de teksten schrijft en hoe zij zich willen aangesproken voelen.

Tip 5 - Plaats uw USP's duidelijk in de kijker

Vermeld duidelijk uw unique selling point (USP) in de tekst. Pas dan geeft u de bezoeker een reden waarom hij voor u moet kiezen en niet voor een concurrent.

Tip 6 - Werk met catchy headlines

Sitebezoekers lezen eerst de titels vooraleer ze beslissen om al dan niet verder te lezen. Wanneer uw headline niet catchy is, zal de tekst jammer genoeg ook niet gelezen worden waardoor uw schrijven verloren moeite is.

Tip 7 - Zorg voor een goede keyword density

Keyword density of sleutelwoorddichtheid wijst op het aantal keer dat een keyword in de tekst aanwezig is. Wanneer u een zoekmachine wilt overtuigen dat uw tekst over een bepaald onderwerp gaat, moet u ervoor zorgen dat dit onderwerp ook voldoende in de tekst aanwezig is.

Keyword seo

Overdrijf hier wel niet in (zie hierboven 'keyword spamming') want dit zal alleen maar storend werken.

Tip 8 - Verzorg de leesbaarheid van uw teksten

Teksten die niet gemakkelijk te lezen zijn, doen afbreuk aan de geloofwaardigheid en aantrekkelijkheid van uw site. Lezen op een scherm gaat doorgaans 25 % trager dan het lezen van een papieren versie. De leesbaarheid kan u vergroten door voldoende contrast te hebben tussen achtergrond- en letterkleur, door korte en bondige zinnen te schrijven en door tussentitels en opsommingen te gebruiken.

Tip 9 - Leg de nadruk op bepaalde woorden

Om de nadruk te leggen op belangrijke woorden in uw tekst kunt u deze benadrukken door het gebruik van de of -tag.

Tip 10 - Sluit uw tekst af met een krachtige call-to-action

Het doel van webteksten schrijven is om de lezer te overtuigen iets te ondernemen. Dit kan een contactaanvraag zijn, het kopen van een product, een download, enzovoort. Spoor ze daarom op het einde van uw tekst aan met een krachtige call-to-action.

Nood aan goede webteksten?

Ons team van copywriters zal u met veel enthousiasme helpen! Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren via 056 32 32 01 of om ons contactformulier in te vullen.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01