Internet marketing

Tips om content te creëren die gedeeld wordt

Tips om content te creëren die gedeeld wordt

Enkele tips om deelbare webteksten te maken

Keep it simple en verteerbaar

Eén van de grootste fouten die schrijvers maken is het te complex maken van hun schrijfwerk. Het kan misschien leuk zijn om ingewikkelde zinconstructies te gebruiken, maar het komt veel beter over wanneer artikels op een prettige manier zijn geschreven. Lezers voelen zich hierbij veel meer op hun gemak dan teksten die vol vakjargon staan.

Verzin een krachtige titel

Voorzie uw webtekst van een krachtige titel die de lezer aanspreekt. Teksten met een saaie titel zullen hun doel missen en helemaal niet gelezen worden. Let hierbij wel op dat het achterliggende artikel ook de verwachtingen moet waarmaken. Een aantrekkelijke titel gecombineerd met een slechte inhoud zal uiteraard zijn effect ook missen.

Maak uw content eenvoudig deelbaar

Uw posts moeten eenvoudig te delen zijn. Als uw doelpubliek denkt dat uw post geweldig is, dan moeten ze deze in één muisklik kunnen delen met hun netwerk. Indien u geen share button toevoegt aan een blogitem, dan maakt u een kostelijke fout. Optimaliseer uw website en content zodanig dat alles gemakkelijk kan gedeeld worden.

Schrijf met persoonlijkheid

Bedenk een eigen leuke schrijfstijl die u blijft gebruiken en combineer deze met de persoonlijkheid van uw bedrijf en haar waarden.

Word een expert

Via een online blog kan u zich profileren als expert

Zorg ervoor dat u aan de hand van uw content een expert wordt binnen uw vakgebied.  Op die manier zal u snel als een betrouwbare bron beschouwd worden.

Vraag uw netwerk wat ze willen lezen

Vaak is de inspiratie uitgeput waardoor het handig is om eens binnen uw netwerk te polsen welke content zij willen lezen. Pas wanneer content de lezers aanspreekt, zullen zij sneller geneigd zijn om deze te delen met hun vrienden, familie, kennissen, enzovoort.

Weet dus goed voor wie u schrijft!

Zorg voor een duidelijke call-to-action

Een call-to-action (of CTA) is één van de meest eenvoudige doch meest effectieve manieren om lezers aan te zetten tot een actie, nl. delen van uw content. Lezers hebben soms een extra duwtje nodig vooraleer ze uiteindelijk tot actie overgaan.

Voorbeeld: Vond u ons artikel nuttig? Deel het met uw netwerk!

Meer tips nodig voor het deelbaar maken van webteksten?

Aarzel niet om ons te contacteren via 056 32 32 01 of om ons contactformulier in te vullen. We helpen u graag verder in het creëren van leuke deelbare content.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01