Internet marketing

Online video: sterke driver binnen contentmarketing

Online video: sterke driver binnen contentmarketing

De kracht van online video binnen contentmarketing

Steeds meer bedrijven en ondernemingen zien in dat de consument niet meer eenvoudig rond hun vinger te winden is. Er is zodanig veel concurrentie op de markt dat het belangrijk is om zich sterk te onderscheiden van deze concurrenten. Advertising met meer diepgang kan een oplossing bieden, en hier kunnen we de content marketing in onderbrengen.

'Content marketing is een paraplu term waaronder alle vormen van marketing behoren die betrekking hebben op het creëren en delen van info om zo prospecten en klanten te betrekken bij het bedrijf en product', aldus Wikipedia. Kort gezegd zorgt contentmarketing voor meer betrokkenheid met de consument aangezien zij waardevolle informatie krijgen.

Tegenwoordig is 'content king', dat heeft u wel eens vaker gehoord. Steeds meer bedrijven, ondernemingen,... willen content creëren en delen via bestaande én nieuwe media (zoals de sociale media kanalen). Online video is hiervan een belangrijk voorbeeld. Video's trekken meer aandacht en kunnen sneller intereactie uitlokken.

De troeven van online video

Meer betrokkenheid

Video zorgt voor meer betrokkenheid en zegt meer dan duizend woorden. Het kan uw bedrijf, producten, diensten, ... tot leven brengen. Consumenten verkiezen kijken boven lezen.

Meer aandacht

Bewegende beelden creëren aandacht. Met uw video kan u dus duidelijk het onderscheid maken met uw concurrenten die bijvoorbeeld puur op tekst en afbeeldingen inzetten in hun contentmarketing.

Online video trekt aandacht!

Deelbaar

Video's kunnen eenvoudig en snel gedeeld worden, vnl. via de sociale media. Op die manier kan uw filmpje in een korte tijd een enorm publiek bereiken.

Creëren van conversie

Een video met een goede en juiste call-to-action kan conversie stimuleren. Zo kan u bijvoorbeeld bezoekers naar uw website lokken.

Eigen video's opnemen binnen uw content strategie?

Heeft u de smaak te pakken om ook te starten met online video binnen uw content marketing? Contacteer communicatiespecialist #company# via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01