Internet marketing

Hoge score in zoekmachines behalen met uw website

Hoge score in zoekmachines behalen met uw website

Hoe kan u hoog scoren in zoekmachines?

Hoe kan u het best een hoge scoren behalen met uw website in de zoekmachine resultaten? Met een aantal eenvoudige ingrepen kan de layout van uw website behouden blijven zodat bezoekers geen wijzigingen waarnemen maar zoekmachines wel. Het is allemaal een kwestie van perceptie. Maak het de zoekmachines gemakkelijker om uw website op te nemen in hun index en zij zullen het u gemakkelijker maken om een hoge score te behalen. Het blijft natuurlijk een kwestie van uw website waardevoller te maken dan een website van een concurrent. Daarom is het belangrijk dat uw website beschikt over een beheersmodule of CMS. Op die manier kan u zelf de structuur en inhoud van uw website wijzigen. Zoekmachine zijn immers dol op nieuwe content. Een vuistregel in de wereld van zoekmachine optimalisatie is het toevoegen van nieuwe content aan uw website. Uw website dient te groeien en kwalitatieve inhoud te bevatten. Dit is de stap die gezet moet worden nadat uw website een technisch onderzoek en update ondergaan heeft.

Hoge score in zoekmachines

Om te beginnen is het belangrijk te weten dat score in een zoekmachine zoals Google tijd vraagt. Wees realisatisch in uw verwachtingen en heb geduld. Als u teksten schrijft om te scoren in zoekmachines is de grootste moeilijkheid om te bepalen op welke trefwoorden u zich dient te concentreren. Gelukkig heeft Google daarvoor enkele interessant tools. Via de keyword tool van Google kan u starten met een trefwoord in te geven waarvan u denkt dat mensen dit zullen ingeven om op uw website terecht te komen. U kan dan zien welke de aanverwante trefwoorden zijn en hoeveel concurrentie er is voor dit trefwoord.

Technische analyse van uw website

Alles begint met de technische opbouw van uw site. Als deze al niet in orde is, zal een zoekmachine robot het moeilijker hebben om uw website te indexeren dan een geoptimaliseerde website. Maak het de zoekmachines gemakkelijk, maar hoe?

  • Het bestand robots.txt Via het bestand robots.txt kan u meegeven aan een zoekmachine welke mappen van uw website doorzocht mogen worden en welke niet. Op die manier kan u bijvoorbeeld er voor zorgen dat een zoekmachine de CMS modules van uw website niet opneemt in haar index. Het bestand robots.txt kan ook gebruikt worden om foute links te verwijderen uit de index.
  • 404 foutmeldings pagina Als een zoekmachine een pagina indexeert die niet meer bestaat, kan dit nadelig zijn voor uw positie binnen de zoekmachine resultaten. Het is dus belangrijk om aan te geven aan de spider van de zoekmachine dat de pagina niet meer bestaat of dat ze verplaatst werd. Om dit te doen wordt gebruik gemaakt van de zogenoemde 404 pagina. Om er voor te zorgen dat bezoekers van uw site toch op uw website blijven als ze op zo'n foutmeldings pagina terecht komen kan het interessant zijn om de sitemap van uw site op te nemen in uw 404 pagina.
  • Werken met CSS Vermijdt overbodige code in de webpagina's van uw website. Zorg er voor dat alle opmaak verwerkt zit in een CSS bestand. Op die manier zal een zoekmachine minder werk hebben om uw website te indexeren. U kan het gebruik van CSS vergelijken met het gebruik van opmaakprofielen in MS Word. U kan dus door de kleurcode aan te passen in uw CSS bestand bijvoorbeeld alle titels op uw website een andere kleur geven. Werken met CSS heeft dus eveneens het voordeel dat u bij het aanpassen of vernieuwen van de layout van uw site, gemakkelijk aanpassingen kan uitvoeren.
  • W3C normen respecteren De W3C normen zijn een aantal webstandaarden die er voor zorgen dat u op een gemakkelijk manier kan nagaan of uw website broncode geoptimaliseerd werkt. Door deze W3C normen te respecteren zorgt u er voor dat zoekmachines zoals Google gemakkelijker uw website indexeren. U maakt het de zoekmachines gemakkelijk waardoor een hoge score in de resultaten bekomen kan worden.

Kostprijs hoge score in zoekmachines: SEO

De kostprijs van zoekmachine optimalisatie schrikt veelal mensen af. Bedragen van tienduizenden euro's zijn soms hoorbaar. Maar als u start met enkele kleiner technische aanpassingen en een eerste optimalisatieronde zal u snel het resultaat merken. Het rendement van uw website zal eveneens hoger scoren waardoor er weer budget vrijkomt om uw website verder te laten optimaliseren. U heeft reeds de mogelijkheid om hoog te scoren in zoekmachine vanaf 999 euro. Wenst u hier omtrent meer informatie, contacteer ons dan volledig vrijblijvend per telefoon via 056 32 32 01.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01