Internet marketing

Een zoekmachine vriendelijke wachtpagina of under construction

Een zoekmachine vriendelijke wachtpagina of under construction

Wachtpagina tijdens het ontwikkelingsproces gebruiken om aan SEO te doen

Een website die afgewerkt is zomaar online plaatsen is vanuit seo oogpunt geen goede zaak. Evenmin is een wachtpagina met enkel de adresgegevens en in grote letters Under Construction, met eventueel een afbeelding in de webpagina verwerkt, seo vriendelijk.

Het is beter om een algemene tekst te schrijven omtrent de inhoud die de website zal bevatten. Het is belangrijk om de tekst zo ruim mogelijk te schrijven en er zoveel mogelijk kernwoorden in te verwerken. De kernwoorden in het vet plaatsen helpt niet enkel de bezoeker om de tekst duidelijker te kunnen lezen maar ook de zoekmachines.

In eerste fase een wachtpagina online plaatsen en Google Account aanmaken

Maak een Google-account aan en plaats een html bestand in de hoofdmap van uw ftp account, zo kan u gemakkelijk Google de website laten controleren. Via uw Google-account kan u dan volgen wanneer Googlebot langskomt. Zoek een aantal links van op andere websites, die uiteraard gerelateerde content bevatten. De wachtpagina staat nu online. Het opvolgingsproces kan beginnen. Als je in uw Google-account ziet dat Googlebot de indexpagina van uw website heeft bezocht is het interessant om de tekst op uw wachtpagina voor een stuk te herschrijven. Als Googlebot de volgende keer langskomt zal hij merken dat de content gewijzigd werd en sneller een volgende keer langskomen.

Doel van een geoptimaliseerde wachtpagina

Het is de bedoeling om de inhoud van uw toekomstige website geleidelijk aan te laten groeien. U kan dus na ieder kernwoord die in de tekst op uw wachtpagina verwerkt zit een extra webpagina aanmaken. Op die manier groeit niet enkel de inhoud (lees tekst) van uw website maar ook het aantal pagina's en dus interne links van uw wacht website. Doe dit allemaal geleidelijk aan, telkens Googlebot uw indexpagina heeft geïndexeerd maakt u een extra webpagina aan voor een kernwoord. Ondertussen wordt uw uiteindelijke website aangemaakt en verliest u geen tijd om uw website bekend te maken aan zoekmachines zoals Google.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01