Internet marketing

Een bedrijfsvideo laten maken: de do's en dont's

Een bedrijfsvideo laten maken: de do's en dont's

De do's bij het ontwikkelen van een bedrijfsvideo

Specifieer uw doelstellingen

Een bedrijfsvideo maakt u met een bepaald doel: informerend, instruerend, voorlichtend, klanten in de kijker, promotie,... Bepaal dus vooraf duidelijk welke u wenst te bereiken vooraleer u de video invult.

Baken duidelijk uw doelgroep af

Een bedrijfsvideo richt zich op een specifieke doelgroep. Baken deze duidelijk af zodat u uw boodschap goed op hen kan afstemmen.

Houd de bedrijfsvideo kort en bondig

De aandacht van kijkers is moeilijk vast te houden. Probeer daarom uw video bondig te houden want hoe krachtiger u de boodschap overbrengt, hoe groter de kans  dat kijkers blijven verder kijken. Vroegere onderzoeken wezen zelfs uit dat 33 % van de kijkers afhaakt tijdens de eerste 30 seconden van de video.

Een krachtige call-to-action is noodzakelijk

De bedrijfsvideo wordt gemaakt om een doel te bereiken. Dit doel kan u in uw call-to-action slim omschrijven. Weten uw kijkers wel hoe ze contact kunnen opnemen, waar ze u kunnen vinden, waar ze producten kunnen bestellen, enz.?

Helder en duidelijk taalgebruik is een must

Een bedrijfsvideo waarin enkel vakjargon gebruikt wordt, zal helemaal niet scoren bij de kijker. Probeer uw taal zo helder en duidelijk mogelijk te houden. Dit is ook veel aangenamer om naar te kijken en te luisteren.

Denk vooraf na via welke kanalen u de video gaat verspreiden

Plaatst u de video op uw website of zal u het ook verspreiden via sociale media? Vooraf dient u dit ook vast te leggen, want zonder mogelijkheden voor verspreiding zal uw bedrijfsvideo geen kijkers kennen.

De dont's bij het ontwikkelen van een bedrijfsvideo

Niet de kijker voor ogen houden

Niets vervelender dan een bedrijfsvideo waarin enkel verteld wordt over de onderneming en hoe goed deze wel is. Kruip in de huid van de kijker en verlaat uw eigen perspectief: wat willen de kijkers te weten komen over uw bedrijf?

Alleen de werknemers tellen

In een bedrijfsvideo mogen niet enkel de eigen werknemers voorkomen. Wanneer u klanten aan het woord laat, zal u video veel krachtiger overkomen. Consumenten vertrouwen veel sneller de meningen van mede-consumenten dan hetgeen het bedrijf zelf vertelt.

Kwaliteit als onbelangrijk aspect aanzien

Op YouTube vindt u heel wat video's terug waarvan de kwaliteit ondermaats is. Wanneer u kiest om een bedrijfsvideo binnen uw content strategie te gebruiken, moet u een hoge kwaliteitsstandaard voor ogen houden. Een videocamera die geluid opneemt met een ingebouwde microfoon is bijvoorbeeld al niet zo slim. Probeer audio steeds apart op te nemen. Ook de opgenomen beelden moeten van hoge kwaliteit zijn.

Een bedrijfsvideo geldt vaak als visitekaartje voor de onderneming en zal dus de perceptie van de kijker beïnvloeden.

Kwaliteit van een bedrijfsvideo

Alleen maar zichzelf promoten

Heel wat bedrijfsvideo's staan bomvol zelfpromotie. Kijkers worden hierdoor snel geïrriteerd waardoor de video veelal niet uitgekeken wordt en uw boodschap bijgevolg niet zal overkomen.

Bedrijfsvideo niet verspreiden

Eens de video ineen steek, gebeurt het soms dat men deze vergeet te verspreiden via verschillende kanalen. Zonder kijkers heeft uw bedrijfsvideo weinig nut! Probeer daarom uw video zowel op de website te plaatsen als te verspreiden via sociale media om op die manier een zo groot mogelijk bereik te krijgen.

Een bedrijfsvideo met een krachtige boodschap laten maken?

Aarzel niet om ons te contacteren via 056 32 32 01 of om ons contactformulier in te vullen. Dankzij een professionele bedrijfsvideo bent u uw concurrent misschien wel een stapje voor!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01