Internet marketing

De online marketing trends voor 2015

De online marketing trends voor 2015

Trend #1 - Content marketing blijft booming

Content marketing is geen nieuw fenomeen. Vorige blogs hebben al genoeg benadrukt welke rol waardevolle content binnen uw marketingstrategie speelt! Consumenten houden van content waar ze iets mee kunnen doen, dit zal niet anders zijn in 2015!

Wanneer uw website weinig of geen waardevolle inhoud bevat, ziet de bezoeker u als irrelevant. Uw site moet voorzien in de informatiebehoefte van de consument. Als dit niet het geval is en uw concurrent doet dit wel, dan bent u zeker al één potentiële klant kwijt!

Content creëren en publiceren zal in 2015 nog meer investeringen vragen, maar het zijn investeringen die renderen! De uitdaging is om deze publicaties zo interessant te maken dat men deze spontaan gaat delen met vrienden en kenissen.

Trend #2 - Mobile experience is een must!

Steeds meer consumenten raadplegen het internet via smartphones en tablets. Deze trend zet zich in stijgende lijn voort. Bedrijven die vandaag nog 'neen' zeggen tegen een responsieve website slaan de bal volledig mis!

Een responsive webdesign zorgt er namelijk voor dat de website optimaal wordt weergegeven op mobiele schermen. Hierdoor moet men niet blijven scrollen en inzoomen om de gewenste informatie op de site terug te vinden.

Trend #3 - SEO gaat de sociale kant op

Officieel zouden de social shares niet meetellen in het ranking algoritme van Google. Toch zijn heel wat SEO-deskundigen er reeds van overtuigd dat deze shares wel degelijk een belangrijk nut hebben in de zoekresultaten.

Dit is ook niet zo onlogisch. Google hecht veel waarde aan pagina's met een grote kwaliteit. Hoe meer social shares een pagina heeft, hoe meer de pagina vermoedelijk getuigt van een grote kwaliteit. Pagina's worden gedeeld omdat men denkt dat die waardevol is voor hun volgers.

Trend #4 - Klantenservice wordt marketing

In 2015 zal klantenservice een vorm van marketing worden. Een goed geholpen klant zal zeer tevreden zijn, waardoor de kans zeer groot is dat hij of zij u aanbeveelt bij vrienden en kennissen. Als bedrijf steekt u tegenwoordig beter eerst geld in deze klantenservice en pas daarna in reclame, want ontevreden klanten kunnen het internet vol schrijven met negatieve uitlatingen over uw bedrijf.

Trend #5 - Kwaliteit boven kwantiteit

Vroeger lag de nadruk in de online marketing wereld op kwantiteit. Veel content, veel likes op Facebook, veel backlinks, veel bezoekers,... Natuurlijk is dit belangrijk, maar de kwaliteit speelt een nog veel grotere rol! 

Trend #6 - Online video blijft zich doorzetten

In 2015 zet online video door! Een grote oorzaak hiervan is het mobiele internet waardoor online filmpjes overal kunnenn bekeken worden indien u over een smartphone of tablet beschikt. Deze toestellen zijn prima voor het bekijken van video's, maar moeilijker voor het lezen van tekst. Bovendien zijn video ook veel meer entertainend dan tekst.

Online marketing trend 2015 - online video

Trend #7 - Email zal heropleven

Velen dachten dat e-mailmarketing dood was. Maar niets is minder waar! Deze marketingvorm is nooit dood geweest, maar was in mindere mate aanwezig door de opkomst van sociale media. In 2015 mogen we echter verwachten dat e-mailing zal heropleven! Heel wat mail clients zijn momenteel bezig om hun mailprogramma's te optimaliseren voor mobiel gebruik.

Mails worden voor meer dan 50 % van de keren geopend via smartphones. Het is daarom belangrijk om ook uw mailings geschikt te maken voor deze kleine schermen. Niet enkel uw website dient responsive te zijn, ook uw mailings!

Online marketing trend 2015 - e-mail zal weer heropleven!

Trend #8 - Online en offline gaan hand in hand

Online dringt steeds verder door in de offline wereld. Net daarom is het belangrijk om uw online en offline activiteiten zo veel mogelijk met elkaar te integreren zodat er consistentie is en beiden elkaar nog meer versterken.

Hulp nodig bij het versterken van uw online marketing?

Contacteer online communicatie specialist #company# uit Marke via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in. Wij helpen u met plezier verder!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01