Andere

Netwerken: wat, waar en met wie?

Netwerken: wat, waar en met wie?

Het is belangrijk voor een organisatie om een zo groot mogelijk netwerk te hebben. Dat netwerk kan je helpen op verschillende vlakken: het kan leiden tot potentiële klanten, je bereik wordt groter, nieuwe partners, je blijft op de hoogte blijven van de nieuwste trends…
Het uitbreiden van het aantal contacten, kan je het best doen via netwerken. Maar wat is netwerken eigenlijk? In dit blogbericht hanteren wij de drie W’s (wat, waar en met wie?) en deze zijn hieronder terug te vinden. 

Wat? 

Netwerken is een manier om nieuwe mensen te leren kennen. Het onderhouden van deze nieuwe contacten kan je op verschillende manieren doen. Er bestaan online een aantal tools die je hierbij kunnen helpen, zoals: Facebook en LinkedIn. 
De basis van netwerken is vertrouwen. Het is een kwestie van geven en nemen. Enerzijds, verkrijg je contacten die een aanwinst kunnen zijn voor je bedrijf. Anderzijds, is het ook belangrijk dat je anderen helpt bij het vergroten van hun netwerk. 
Je netwerk begint eigenlijk al bij je familie en vrienden. Zij kennen hoogstwaarschijnlijk andere mensen die jij nog niet kent en kunnen die aan je voorstellen. Vanaf dan is het eigenlijk een sneeuwbal die begint te rollen. 

Waar?

Je kan overal nieuwe contacten leggen. Maar er zijn een aantal gelegenheden waar je vast en zeker meer kans maakt om je netwerk uit te breiden. Hieronder een kort overzicht:

  • Evenementen
  • Beurzen
  • Seminaries
  • Verjaardagen
  • Recepties
  • Opleidingen
  • Online tools
  • Workshops
  • Congressen

Met wie?

Hier is een doel voor ogen hebben wel aan te raden. Als je goed weet wat je wil, dan kan je je beter richten tot een specifiek iemand. Je netwerk is waarschijnlijk al groter dan je denkt. Hou altijd in je achterhoofd wat anderen voor jou kunnen betekenen en vice versa. 
Bij netwerken zijn er twee zaken die een grote rol spelen: voldoende vragen stellen en aandachtig luisteren. Alle informatie die je kan verzamelen kunnen jezelf maar ook anderen helpen. Goed netwerken kan je namelijk ver brengen. 
Denk ook altijd op lange termijn. Hou regelmatig contact met je nieuwe contacten, op die manier blijf je bij hen in het achterhoofd. Een bedanking voor een uitnodiging die je kreeg, een berichtje via LinkedIn, een like op Facebook… zijn een aantal voorbeelden van hoe je dit kan doen. 

Een efficiënte website opbouwen die potentiële klanten zal opleveren?

Publi4U staat voor u klaar met een persoonlijke begeleiding. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01