Andere

Een aantrekkelijke CV

Een aantrekkelijke CV

Een job of stageplaats vinden, is niet altijd zo gemakkelijk. Alles begint bij het opmaken van een CV (curriculum vitae). Deze moet aan een aantal basisvoorwaarden voldoen qua inhoud. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw CV opvalt uit die ene grote stapel?

Hieronder een aantal tips om je CV te doen uitspringen.

Vermijd schrijf- en typfouten

Sommige werkgevers hebben een hekel aan schrijffouten. Probeer deze dus zoveel mogelijk te vermijden. Ben je hier geen krak in? Geen probleem. Er bestaan verscheidene websites waar je hierop kunt oefenen. Controleer je CV achteraf ook op typfouten. Een foutje is snel gemaakt door te vlug te typen en zo kom je niet altijd professioneel over.

Wees creatief

Speel met de lay-out, kleuren, afbeeldingen… Op de manier val je meer op dan andere sollicitanten. Zorg ervoor dat het bij je persoonlijkheid past, zo maak je indruk. 

Verzorg je structuur

Een goede CV ziet er professioneel en gestructureerd uit. Zorg voor een logische volgorde en vermijd dat alles door elkaar staat. Gebruik tussentitels en verschillende categorieën om je gegevens te vermelden.

Heb een positief voorkomen

De belangrijkste regel hier: lieg niet. Schrijf geen dingen die niet waar zijn. Eerlijkheid duurt nog altijd het langst. Een leugen komt na verloop van tijd toch uit.

Maak het niet te lang

De meeste werkgevers hebben niet veel tijd en kunnen het zich niet veroorloven om urenlang  te zitten lezen. Je CV is geen biografie. Hou het dus kort maar relevant. De ideale CV is maximum twee A4’s. Maar de ene persoon heeft al meer werkervaring dan de andere. Het is dan ook logisch dat hun CV meer pagina’s telt. Dit is ook niet erg. Zorg er gewoon voor dat je niet herhaling valt en schrap overbodige dingen.

Geef een duidelijke naam

Vergeet niet je CV een duidelijke naam te geven bij het opslaan. De werkgever kan dan snel je CV terugvinden in zijn bestanden. Bv.: CV_Publi4U

Opzoek naar nog nuttige tips? 

Contacteer ons op het nummer 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in. Publi4U staat paraat!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01