Website

Welke browsers zijn er allemaal voorhanden?

Welke browsers zijn er allemaal voorhanden?

Google Chrome is al lang niet meer de koploper wanneer het op browsers aankomt. Tegenwoordig is het veld gelijkgemaakt en heeft elke browser gelijkaardige prestaties. Zeker nu Internet Explorer vervangen werd door Microsoft Edge. 

Google Chrome

Google Chrome is een snelle en gebruiksvriendelijke browser. Het ontwerp is zo minimalistisch mogelijk gehouden, er is voldoende ruimte voor een optimale surfervaring. Wanneer een website crasht zal enkel dat venster gesloten worden, Chrome zal dus niet vastlopen. Daarnaast kan je heel makkelijk een bladwijzer toevoegen dankzij het sterretje rechts bovenaan, bovendien worden je bladwijzers online opgeslagen waardoor deze op verschillende computers steeds toegankelijk blijven.

Microsoft Edge

Zoals reeds vermeld is Microsoft Edge de opvolger van Internet Explorer. Microsoft Edge is echter enkel beschikbaar vanaf Windows 10. Voor de vorige versies van Windows blijft Internet Explorer wel beschikbaar, maar er zullen geen updates meer komen. Microsoft Edge komt met enkele leuke extra’s zo kan je notities nemen en opslaan, of een artikel lezen zonder storende elementen zoals reclame er rond.

Mozilla Firefox

Deze browser is snel, veilig en komt met een hoop handige extra’s. Er is zelfs een wachtwoord manager ingebouwd waardoor je slechts één hoofdwachtwoord hoeft te onthouden. Het uiterlijk van je browser kan je hier zelf aanpassen door een thema te kiezen. Voor Mozilla Firefox zijn er enorm veel add-ons beschikbaar die extra leuke functionaliteiten kunnen toevoegen. Zo zijn er ook voor ontwikkelaars van websites enkele handige tools beschikbaar. Voor echte webdevelopers is echter de Firefox Developer Edition aan te raden. Een volledige browser speciaal aangepast voor web development.

Opera

Opera is een snelle en compacte browser, maar misschien nog ietwat onbekend. Opera biedt ook enkele leuke extra’s zoals thema’s, apps, muisgebaren en zelfs een ingebouwde torrent downloader. Je moet er wel rekening mee houden dat sommige websites niet optimaal met Opera samenwerken.

Safari

Safari is de meest energiezuinige browser waardoor de batterij van je computer minder vaak zal moeten worden opgeladen. Daarnaast zijn er goede ingebouwde privacy voorzieningen en dankzij de iCloud ondersteuning kan je op alle apparaten doorgaan met surfen. Ook hier is er een reader weergave voorzien voor het lezen van artikels.

Browser compatibiliteit met uw besturingssysteem

Windows

Microsoft Edge, Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox & Opera.

Mac OS X

Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox & Opera.

Linux

Google Chrome, Mozilla Firefox & Opera.

Op het vlak van installatie zijn de verschillende browsers gelijklopend. Hierbij houden we er wel rekening mee dat enkele browsers reeds geïnstalleerd zijn op uw toestel bij aankoop. Microsoft Edge is standaard beschikbaar bij Windows 10, voor de oudere versies van Windows is dit Internet Explorer. Wanneer u werkt met Mac OS X krijgt u standaard Safari meegeleverd. Wanneer we kijken naar hoe de updates geïnstalleerd worden zien we hier dat Microsoft Edge en Safari geüpdatet worden via systeemupdates van het besturingssysteem. Chrome, Firefox en Opera worden via de applicatie zelf geüpdatet. Microsoft voorziet geen updates meer voor Internet Explorer, dit is vooral om de nieuwe browser Microsoft Edge in de kijker te zetten.

Op zoek naar een website die op alle browsers optimaal functioneert?

Publi4u kan je hierbij helpen! Contacteer ons vrijblijvend via het nummer 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01