Website

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Een duidelijke navigatiestructuur is een must

Een duidelijke navigatie bestaat vaak uit een primaire navigatie (1) en een secundaire navigatie (2). Zorg ervoor dat het duidelijk is dat deze items clickable zijn en geef aan waar de bezoeker op geklikt heeft. Op de foto hieronder bevinden we ons op de home-pagina, dit zien we door de afwijkende kleur. Een andere manier om dit aan te tonen is door het woord in het vet te laten verschijnen of het te onderlijnen.

Duidelijke navigatiestructuur

Een vlugge way home

Wanneer de bezoeker volledig verkeerd zit, wil hij snel terug naar de home-pagina. Maak het hem makkelijk door een link naar deze homepage te leggen achter het logo of zorg voor het woord "home" onderaan elke pagina.

Zorg voor een zoekfunctie

Deze functie is het ultieme middel om de bezoeker snel te tonen wat hij zoekt.

Maak gebruik van broodkruimels

Wanneer uw website meerdere pagina's omvat, is het vaak voor de bezoeker onduidelijk waar hij zich precies bevindt. Dit kunt u vermijden door gebruik te maken van broodkruimels, een voorbeeld: Home > Realisaties > Website

Maak uw tekst scanbaar

Mensen lezen niet graag, en al zeker geen informatie waarnaar ze niet op zoek zijn. U kan hen helpen om te bepalen wat ze al dan niet willen lezen door het gebruik van tussentitels. Daarnaast kunt u woorden in het vet plaatsen en zorgt u best voor voldoende witruimte. Zorg er bovendien voor dat de tekstgrootte voldoende groot is en kies voor een goed leesbare letter.

Vermijd small talk

U kent het wel: websites die u welkom heten, u bedanken voor uw vertrouwen... Allemaal overbodige informatie die het scannen tegengaan.
Hoe kunt u small talk nu herkennen? Wanneer u de tekst leest en u een klein stemmetje in uw hoofd hoort "bla bla bla" zeggen dan is het duidelijk: dit is small talk!

Vermeld de contactgegevens

Zeg nu zelf: hoe vaak bezoekt u een website niet om gewoon het adres of telefoonnummer te weten? Zorg voor een pagina "contact" of plaats deze gegevens onderaan op elke pagina.

Bouw een call-to-action in

Zet uw bezoeker aan om een formulier in te vullen, contact op te nemen, een afspraak te maken, een reactie achter te laten....

Nood aan een gebruiksvriendelijke website?

Twijfel niet en contacteer ons vrijblijvend voor een eerste kennismakingsgesprek via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01