Website

Tips om meer online te verkopen

Tips om meer online te verkopen

Maak voldoende online reclame

Een goede webshop heeft weinig nut indien niemand er het bestaan van kent. Online reclame is daarom een must voor elke webwinkel. Volgende praktijktips helpen om uw online verkopen sterk te verhogen.

Adverteer in Google AdWords

AdWords is het advertentieprogramma van Google dat advertenties naast en boven de zoekresultaten plaatst. Het grote voordeel hiervan is dat u mensen bereikt op het moment dat ze werkelijk op zoek zijn naar uw producten of diensten. De advertentie is dus gekoppeld aan één of meerdere zoektermen.

Vergeet sociale media niet

Sociale media kanalen bieden extra mogelijkheden om consumenten naar uw webshop te lokken. Zo kan u bijvoorbeeld op Facebook regelmatig nieuwe producten posten waarbij u uw volgers verleidt om naar de site te gaan. Via deze weg kan u dus gemakkelijk meer web traffic genereren.

Klantgetuigenissen, subtiele vorm van promotie

Op uw webshop kan u klantgetuigenissen publiceren als subtiele vorm van promotie. Deze getuigenissen zijn voor de meeste consumenten een waardevolle informatiebron omdat het hen een gevoel van goed vertrouwen in de webshop geeft. Een website met getuigenissen waarbij men ontevreden is over de kwaliteit, zullen snel weggeklikt worden.

Ook sociale media kunnen klantgetuigenissen weergeven en veelal zijn die getuigenissen nog nét iets belangrijker. Velen denken echter dat zulke getuigenissen op websites gemanipuleerd zijn en enkel de goede weergegeven worden, terwijl op sociale media vaak de tussenkomst van het bedrijf niet aanwezig is.

Informeer klanten via een online nieuwsbrief

E-mailmarketing is nog steeds in en ook voor webshops is deze marketingvorm belangrijk! Het merendeel van de webshops stuurt nieuwsbrieven naar hun klanten met bijvoorbeeld nieuwe producten of promoties. Een handige manier om een top-of-mind-awareness te creëren en consumenten naar de site te lokken.

Online nieuwsbrief om webshop reclame te maken

Zorg voor goede zoekmachine optimalisatie

Productenpagina's kan u zodanig optimaliseren voor zoekmachines dat deze bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Hiervoor dient u de tekst bij elk product goed te omschrijven aan de hand van belangrijke kernwoorden. Gebruik nooit de productomschrijvingen van leveranciers, maar maak uw content uniek!

Optimaliseer de foto's in uw webshop: zorg voor unieke alt-teksten voor alle afbeeldingen. Noem een afbeelding dus niet afbeelding.jpg maar bijvoorbeeld jurk-amana-mio.jpg. Op die manier kan u in Google Images verschijnen.

Zorg er bovendien ook voor dat alle producten in minder dan drie klikken van de homepage verwijderd zijn. Verstop uw producten nooit diep in de website.

Een eenvoudig bestelproces is noodzakelijk

Hoe eenvoudiger uw bestelproces, hoe aangenamer klanten het vinden om online te bestellen. Zorg dat er niet te veel invulvelden zijn maar vraag enkel het noodzakelijke, verplicht klanten niet om zich in te loggen, geef het aantal te doorlopen stappen aan, ...

Hoe gemakkelijker het bestel- en koopproces, hoe meer herhaalaankopen zullen volgen.

Uitstraling zegt alles

Bezoekers van uw webwinkel moeten een goed gevoel hebben bij uw webshop. De uitstraling en de gebruiksvriendelijkheid hiervan helpen dit aangenaam gevoel te bepalen. Ziet uw website er niet uit en navigeert de site slecht, dan zal u weinig verkopen.

Straffe webshop nodig?

Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in. 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01