Website

Responsive webdesign is noodzakelijk!

Responsive webdesign is noodzakelijk!

U kan er niet omheen, overal in het straatbeeld duiken smartphones en tablets op. Niet enkel de jeugd zit voortdurend op deze mobiele toestellen te tikken. Door de komst van het mobiel internet is deze trend zich blijven voortzetten en hebben oudere generaties er zich mee verzoend. Mobiel surfen is in!

Op vlak van webdesign hebben zich hierdoor nieuwe ontwikkelingen voorgedaan want een website kan onmogelijk dezelfde inhoud weergeven op een klein scherm van een smartphone als op een groot desktopscherm. Dankzij een responsive webdesign (RWD) kon dit waargemaakt worden.

Wat is een responsieve website?

Vrij vertaald betekent 'responsive' reactief. Maar waarop reageert een website dan eigenlijk? Bekijk je de responsieve site op een tablet, smartphone of pc; de site zal altijd anticiperen op het type apparaat en meer bepaald het schermformaat waarmee de bezoeker de site raadpleegt.

De informatie op de site wordt zodanig ingedeeld dat voor elke bezoeker de optimale gebruikservaring wordt gecreëerd. De inhoud wordt geschaald waardoor afbeeldingen, teksten en video's altijd goed zichtbaar zijn. Ook de navigatie-elementen en knoppen passen zich aan zodat de mobiele gebruiker deze optimaal kan bedienen.

Om na te gaan of een website responsive is, kan u op uw vaste computer uw browservenster vergroten en verkleinen. Bij responsive sites zal de website en de inhoud zich automatisch aanpassen aan andere schermformaten.

Google beloont 'mobile friendly' sites

Sinds 21 april 2015 heeft Google z'n algortitme aangepast waardoor mobielvriendelijke websites een hogere ranking krijgen dan vergelijkbare sites waarvoor enkel een desktopformaat is ontwikkeld. En iedereen weet dat een hoge ranking in Google zorgt voor meer online zichtbaarheid waardoor u snelle website traffic zal kunnen genereren.

RWD voor uw website?

Met het toenemend aantal smartphones en tablets is het wat ons betreft de overweging waard om voor een responsieve website te gaan. Aarzel niet om ons te contacteren via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01