Website

Domeinnamen eindigend op .be binnenkort IDN mogelijk

Domeinnamen eindigend op .be binnenkort IDN mogelijk

Speciale lettertekens in .be domeinnamen

DNS België zal binnenkort toelaten dat er in de .be domeinnamen speciale lettertekens zoals é en ë toegelaten worden. Speciale karaktertekens uit het Nederlands, Frans, Duits en engels zullen aanvaard worden. Merknamen, bedrijven en familienamen zullen tijdens een Sunrise periode geregistreerd kunnen worden. Een exacte lanceringsdatum is nog niet gekend.

Er zijn twee mogelijke scenario’s voor de Sunrise periode

  • de validatie van de .be domeinnamen gebeurt op basis van het principe “First come, First serve”. Met andere woorden wie eerst de domeinnaam aanvraagt, krijgt de .be domeinnaam toegewezen. De niet gevalideerde domeinnamen worden op het einde van de Sunrise periode geblokkeerd en daarna volgt er een Landrush periode.
  • Domeinnaam registratie die niet gebaseerd is op het principe van “First come, first server. Iedereen maakt dan evenveel kans om dezelfde IDN domeinnaam te registreren. U kan dan een aanvraag tot goedkeuring aanvragen en dit gedurende een bepaalde periode. Als de registraties aanvaard worden zal een validatie code nodig zijn om de .be domeinnaam toe te kennen.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01