Website

Domeinnaam kiezen

Domeinnaam kiezen

Belangrijk is om stil te staan bij de schrijfwijze en de uitspraak van een domeinnaam. Dit zal belangrijk zijn als u in een verder stadium eventueel beslist om uw website te promoten via de geschreven media, zoals tijdschriften, magazines, kranten, belettering op uw bedrijfswagens,... of via andere media zoals radio. U kan steeds meerdere domeinnamen kiezen en deze koppelen aan één en dezelfde website. Als uw site uit verschillende talen bestaat kan u een domeinnaam kiezen in verschillende talen. Deze kunnen dan gekoppeld worden aan aan de verschillende taalonderdelen.

tips bij uw domeinnaam keuze

Een domeinnaam kiezen is niet eenvoudig daarom enkele tips:

  • Kies een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden is
  • zorg er voor dat ze gemakkelijk schrijft. Let op voor twee klinkers die op elkaar volgen bij het samenbrengen van twee woorden bijvoorbeeld louiseergo.be
  • vermijd cijfers in uw domeinnaam
  • kiest u een domeinnaam waar u koppelstekens in wil verwerken, zorg er dan voor dat u eveneens de domeinnaam zonder koppeltekens registreert
  • houdt een domeinnaam zo kort mogelijk
  • zorg er voor dat uw hoofdactiviteit vervat zit in uw domeinnaam

Domeinnaam extensie kiezen

Er bestaan verschillende domeinnaam extensies: .be, .nl, .eu, .fr, .com, .asia,... Een domeinnaamextensie vertelt ons bijvoorbeeld voor welk land de website bedoeld is. De keuze van de extensie is niet altijd evident. Twijfelt u kies dan voor een .com. De eerste domeinnaam extensies waren trouwens de .com domeinen. Vandaar dat dit wereldwijd ook de meest gekende domeinnaam extensie is.

Domeinnaam registreren

Een domeinnaam registreren kan u steeds door website bouwer Publi4U te contacteren per telefoon via 056 32 32 01 of door het menu item contact aan te klikken.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01