Website

De stappen in het ontwikkelingsproces van een website

De stappen in het ontwikkelingsproces van een website

De uitwerking van het idee naar de uiteindelijke website

Een gebruiksvriendelijke, rendabele en professionele website krijgt u pas wanneer u in de bezoeker voor ogen houdt. Het zijn de bezoekers die de website zullen raadplegen en beslissen of ze de site al dan niet verder uitdiepen. 

Volgende stappen zorgen er voor dat het idee mooi uitgewerkt wordt naar een optimale website!

Stap 1: Structuur van de site

Een huis bouwt u niet zonder een degelijk architectenplan! Voor website geldt hetzelfde: de structuur van uw website vormt de basis voor het verdere ontwikkelingsproces! U moet er voor zorgen dat alles logisch gepositioneerd en gestructureerd staat. 

De belangrijkste zaken dienen in de hoofdnavigatie te komen, op de juiste momenten moet er een call-to-action (CTA) te vinden zijn, informatie moet binnen de drie muisklikken weergegeven worden, contactgegevens zijn steeds zichtbaar,...

Stap 2: Structuur omzetten naar een grafisch ontwerp

Zodra de websitestructuur bepaald is, kan men overgaan naar de grafische fase waarin de structuur in een mooie layout gegoten wordt. Dit ontwerp is veelal volledig in lmijn met de huisstijl zodat er snel herkenning kan optreden. Bovendien geeft dit grafisch ontwerp onmiddellijk een eerste indruk!

In het grafisch ontwerp dient men zeer goed na te denken over de kleuren die men gebruikt. Elke kleur roept namelijk een bepaalde emotie los bij de gebruiker.

Hier dient men al rekening te houden met een responsive webdesign. Op mobiele toestellen wordt de website anders weergegeven omdat deze veel keine schermen hebben dan een desktop. Vaak moet men bepaalde belangrijke elementen anders positioneren.

Stap 3: grafisch ontwerp omzetten naar HTML

HTML is de opmaaktaal voor webpagina's. In deze fase zal de grafische lay-out klaargestoomd worden voor programmatie.

HTML code

Stap 4: Website programmeren

Eens de HTML-versie voor handen is, kan de programmatie starten! Dit kan een tijdje duren indien uw website volledig op maat moet uitgewerkt worden.

Zodra de programmatie voltooid is, kan de site getest worden in een betrouwbare omgeving.

Stap 5: Website lancering

Wanneer de website de testfase doorstaan heeft en alles in orde is, kan de website online gaan!

Nood aan een rendabele, aantrekkelijke en professionele website?

Webdesignbureau #company# uit marke is gespecialiseerd in het ontwikkelen van verschillende soorten websites. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01