Website

De optimale online leeservaring op tablet en smartphone

De optimale online leeservaring op tablet en smartphone

Responsive webdesign vergeet de mobiele gebruiker niet!

Optimale weergave op mobiele toestellen

Repsonsive webdesign is een techniek om de sitegebruiker een optimale surfervaring te bieden. Het zorgt er namelijk voor dat uw website niet enkel op uw pc of laptop gebruiksvriendelijk is, maar ook op uw tablet en smartphone. 

Om een perfect responsive design te bekomen passen we de lay-out, de navigatie en de buttons aan in functie van de schermgrootte waarop de site bekeken wordt.

Belangrijke termen toegelicht

Naast de term 'responsive webdesign' worden vaak nog andere termen vermeld die hiermee te maken hebben.

Mobile first

'Mobile first' betekent dat men steeds het kleinste scherm voor ogen houdt en hiervoor eerst een ontwerp maakt. Van daaruit worden vervolgens de ontwerpen gemaakt voor grotere schermen. De denkwijze achter mobile first is dat men er zo zeker van zijn dat de meest essentiële informatie zal weergegeven worden.

Media queries

Media queries zijn CSS features die handig inspringen om de mobiele trend. Het zijn codes waarmee u kunt bepalen welke styling u wilt toepassen voor welk apparaat. Hiermee worden html pagina's repsonsive gemaakt (de pagina zal reageren op de breedte van het scherm waarop het bekeken wordt).

Breakpoints

Bij het ontwerpen van responsieve websites worden steeds breakpoints vastgesteld. Deze geven duidelijk aan vanaf welk punt de volgende indeling gebruikt wordt. Als een schermresolutie onder een bepaalde waarde (= breakpoint) komt, wordt er een andere vormgeving voor de pagina gebruikt.

Nog niet overtuigd van een responsive webdesign?

Responsive webdesign

Blijf niet achterop hinken en kies vandaag nog om uw website in een responsief jasje te steken! Onderstaande argumenten zullen helpen u te overtuigen:

  • steeds meer consumenten raadplegen het internet via hun smartphone en tablet in plaats via desktop
  • de kans stijgt dat Google uw repsonsieve website hoger zal ranken in haar zoekresultaten
  • uitstekende gebruikservaring op verschillende apparaten
  • website is op elk toestel bereikbaar via dezelfde URL

Go mobile today

Een responsieve website is zeker een must voor elk bedrijf! Aarzel dus net om webdesigner #company# te contacteren via 056 32 32 01 of door het contactformulier in te vullen. Een website die de gebruiksvriendelijkheid voor ogen houdt, zal zeker en vast scoren!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01