Internet marketing

Waarom nieuwsbrieven versturen nuttig is

Waarom nieuwsbrieven versturen nuttig is

Reden 1 - E-mailmarketing is pull marketing

Elke consument heeft een grondige hekel aan reclame die hen opgedrongen wordt. Hierbij kunnen we spreken van push marketing. Denk maar aan de vele reclameblokken op televisie die u probeert te vermijden door voortdurend naar andere zenders te zappen of door uitgesteld televisie te kijken.

Een goed e-mailmarketing komt niet opdringerig over! De nieuwsbrieven die u verstuurt kunnen door de ontvanger gelezen worden wanneer en waar hij maar wilt. Hij wordt niet verplicht om dit te doen op het moment dat de mail in de mailbox binnenkomt. Net daarom spreken we van pull marketing.

Reden 2 - Blijf op het netvlies van uw stakeholders

Een stakeholder kunnen klanten zijn, maar ook potentiële klanten, leveranciers en noem maar op. Het zijn alle personen die in meer of mindere mate betrokken zijn bij uw onderneming. Door op regelmatige basis nieuwsbrieven te versturen, zullen uw stakeholders van u horen waardoor u een top-of-mind-awareness zal creëren.  Hierdoor is het bijvoorbeeld gemakkelijker om potentiële klanten te overtuigen van uw producten en diensten.

Reden 3 - Relevante website content in de kijker

Wanneer iets nieuws op uw website verschijnt, kan u deze content sneller delen met anderen door de content in uw nieuwsbrief te verwerken en er een link naar uw website achter te plaatsen. Uw content krijgt hierdoor een groter bereik én u zorgt voor meer website traffic die mogelijk tot interessante conversie kan leiden.

Reden 4 - Lange termijn relatie opbouwen

Elke onderneming wil een goede relatie met al haar klanten. Door regelmatig nieuwsbrieven naar het klantenbestand te versturen kan u een sterke lange termijn relatie opbouwen waaruit u in de toekomst voordelen kan halen!

Reden 5 - Doelgericht consumenten bereiken

Een goede nieuwsbrief richt zich niet op alle mogelijke consumenten wanneer deze effectief moet zijn. Het moet specifieke content bevatten die een afgebakende doelgroep aanspreekt. Via targeting zal u veel vlugger het gewenste effect bereiken en meer uit uw nieuwsbrieven kunnen halen!

Kies vandaag nog voor e-mailmarketing en boost uw communicatie!

Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul het contactformulier in. Ons content management systeem omvat een handige mailingmodule waarmee u in enkele seconden een nieuwsbrief naar heel wat mailadressen kan versturen.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01