Internet marketing

Vindbaarheid van uw website in Google verhogen

Vindbaarheid van uw website in Google verhogen

Optimaliseer zoekwoorden voor Google

Zoekwoorden optimaliseren voor Google is de meest essentiële stap in het beter vindbaar worden. Ga hiervoor op zoek naar zoekwoorden die vaak door mensen gebruikt worden en waarop weinig andere websites concurreren. Deze zoekwoorden zullen heel wat bezoekers opleveren.

Doe aan SEO copywriting

De content die op uw webpagina's staat, dient u eveneens te optimaliseren om de vindbaarheid van uw site in Google te vergroten (= search engine optimization of zoekmachine optimalisatie). Zo dient u uw belangrijkste zoekwoord in de paginatitel (title tag) te verwerken want dit is de titel die mensen zien als ze u in Google tegenkomen en waarop ze zullen moeten klikken.

Naast de title tag zijn interne links ook interessant om de belangrijkheid van andere pagina's op uw site aan te duiden. Interne links zijn diegene die verwijzen naar een andere pagina binnen uw website zelf. Google kijkt met welke woorden er naar die specifieke pagina gelinkt wordt (= ankertekst). Gebruik dus nooit het nietszeggende 'klik hier', maar verwerk in deze ankertekst ook het belangrijkste woord van de pagina waarnaar u verwijst.

Ook zijn headers in teksten zeer belangrijk. Deze headers delen uw tekst op in verschillende paragrafen. Door enkel alleen al deze tussentitels te lezen moet sitebezoeker weten waarover de tekst gaat.

De meta description tag vindt u terug in het tekstje bij de zoekresultaten. Deze omschrijving vult u best ook in zodat men al onmiddellijk weet wat er op de pagina staat.

De afbeeldingen die we online plaatsen, mogen we zeker niet uit het oog verliezen. Door deze te voorzien van een alt en title tag zal Google weten waarover de afbeelding gaat. Door hierin ook keywords te gebruiken zal uw pagina beter presteren in Google en is de kans groot dat Google uw afbeelding laat verschijnen in de afbeelding-zoekresultaten.

SEO copywriting

Meld uw website aan bij sociale media

Sociale media hebben onrechtstreeks ook een invloed op de ranking in de zoekresultaten. vroeger was het voldoende om uw website aan te melden bij Google, maar tegenwoordig moet uw website ook actief gepromoot worden via sociale media

Publiceer regelmatig nieuwe content

Google is fan van dynamische websites die regelmatig nieuwe content publiceert die de bezoekers interesseert. 

Adverteren op Google

Met Google AdWords kan u adverteren in de zoekresultaten zelf (= search engine advertising of zoekmachine adverteren). Uiteraard moet u hiervoor een zelfbepaald bedrag neertellen. AdWords is een eenvoudige en lucratieve, snelle manier om aan meer sitebezoekers te komen. Belangrijk hierbij is dat u duidelijk bent in uw advertentie:

  • vertel in de titel wat uw product of service is
  • bedrijfsnaam hoeft u niet te melden want hierdoor worden ze niet overhaald
  • noem prijzen op want heel wat surfers klikken advertenties aan waarin prijzen vermeld staan
  • gebruik een sterke call-to-action
  • als u producten online verkoopt, vermeld dit dan ook in uw advertentie

Zelf goed vindbaar worden in zoekmachines?

Contacteer online communicatiespecialist #company# via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01