Internet marketing

SEM, SEA en SEO, wat is het verschil?

SEM, SEA en SEO, wat is het verschil?

SEO = Search Engine Optimization

SEO is een afkorting van het letterwoord Search Engine Optimization. Letterlijk vertaald betekent deze term 'Zoekmachine Optimalisatie'. 

Elke dag gaan miljoenen mensen op zoek naar informatie, producten, dienten en entertainment via zoekmachines. Als bedrijf wilt u uiteraard een hoge positie krijgen in deze zoekresultaten zodat u onmiddellijk opvalt. Dankzij SEO krijgt u een betere positie in de zoekresultaten van zoekmachines waardoor u snel gevonden kan worden door geïnteresseerden. Bovendien zal u een grotere naamsbekendheid creëren en veel beter uw doelgroep kunnen bereiken.

Wanneer u optimaal wilt scoren in zoekmachines zoals Google, moet uw website geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.

SEA = Search Engine Advertising

SEA staat voor Search Engine Advertising. In het Nederlands betekent dit 'Zoekmachine Adverteren'.

Hiermee kunnen bedrijven betalen voor advertenties in bijvoorbeeld Google (cfr. Google AdWords). Uw advertentie wordt opgesteld aan de hand van zoekwoorden. Wanneer een surfer het zoekwoord in Google typt, en uw SEA is optimaal, is de kans zeer groot dat uw advertentie op de eerste pagina van de zoekresultaten zal verschijnen. U betaalt bovendien enkel wanneer de internetgebruiker op uw advertentie klikt en dus bijgevolg doorverwezen wordt naar uw website.

Het grote voordeel bij SEA is dat je binnen enkele minuten al bovenaan de zoekpagina kunt staan met bepaalde zoekwoorden. U moet er natuurlijk wel voor betalen. 

Google AdWords

SEM = Search Engine Marketing

SEM staat voor Search Engine Marketing en staat voor het geheel van online marketing. Het betekent eenvoudigweg 'Zoekmachine Marketing'.

SEM is het resultaat van de combinatie van SEO (= optimalisatie van de natuurlijke zoekresultaten) en SEA (= adverteren via zoekmachines).

Overtuigd om bovenstaande marketingtechnieken te gebruiken?

Wilt u ook dat uw webpagina op de eerste plaats wordt weergegeven in zoekmachines? Contacteer ons vrijblijvend op het nummer 056 32 32 01 of vul het contactformulier in. We helpen u graag met ons professioneel advies!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01