Internet marketing

Link building

Link building

Waarom aan link building doen?

Een link op een site zorgt er niet alleen voor dat geïnteresseerden de weg naar uw website makkelijker vinden, ook zoekmachines houden rekening met dergelijke links. Een zoekmachine gaat namelijk uit van de redenering dat een link naar uw website betekent dat andere mensen de inhoud van uw website ook interessant vinden. Naarmate het aantal links naar uw site toeneemt, stijgt volgens de zoekmachines dus ook de belangrijkheid van uw website en daaraan gekoppeld dus ook uw positie in de zoekresultaten voor uw gewenste kernwoorden. Begin echter niet te snel met het plaatsen van een link naar uw website eender waar op het internet. Zoekmachines optimaliseren namelijk elke dag hun algoritmes.

Links naar uw website verzamelen verhoogt uw vindbaarheid in zoekmachines maar...

Links die gevonden worden op sites met “bedenkelijke” content of sites die buiten het aanbieden van een enorme lijst met links niet veel te bieden hebben zullen door zoek spider als veel minder belangrijk worden beschouwd. Erger het kan op lange termijn zelfs een negatief effect hebben op de vindbaarheid van uw website. U moet dus op zoek gaan naar websites die een vergelijkbaar thema hebben als uw website en bereid zijn een link naar uw website op te nemen.

Het opzoeken van waardevolle links op websites kan op verschillende manieren

  • Ga op zoek naar websites die hoog scoren op de kernwoorden die u ook voor uw website voor ogen had. Maak tijdens uw zoektocht ook gebruik van bijvoorbeeld spelvarianten en synoniemen.
  • Na de eenvoudige zoekopdracht kan u ook op een meer geavanceerde manier gaan zoeken. Aan de hand van specifieke zoekopdrachten binnen Google kan u gewenste resultaten krijgen. Bijvoorbeeld: allintitle: immobiliën. U krijgt nu een lijst met websites die allemaal immobiliënin het titel hebben.
  • Maak ook gebruik van alternatieve bronnen. Zo zijn er naaste de indexen van de verschillende zoekmachines ook andere manieren om een website terug te vinden. Voorbeelden zijn Wikipedia, DMOZ, of verschillende nieuwssites.
  • Ga op zoek naar websites waar het makkelijk is om te participeren. Voorbeelden zijn blogs of forums.
  • Ga ook op zoek naar website die linkbuilding accepteren.

Link building is een proces dat constant moet worden bijgestuurd. Dus eenmaal een aantal links plaatsen op een handvol websites zal weinig tot geen succes kennen.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01