Internet marketing

Hoog ranken in Google dankzij straffe SEO copywriting

Hoog ranken in Google dankzij straffe SEO copywriting

Wat is SEO copywriting?

SEO staat voor Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie en heeft tot doel om uw website hoog te doen ranken in zoekmachines zoals Google. Deze optimalisatie bestaat veelal uit kleine aanpassingen aan onderdelen van uw website, waaronder de tekstuele inhoud. Copywriting behandelt dit gedeelte en is één van de meest belangrijke elementen voor een effectieve online marketing.

COPYWRITING verwijst naar het schrijven van zakelijke en commerciële teksten. Deze tekst kan tot doel hebben om lezers te overtuigen van een bepaalde dienst of product, maar ook om naamsbekendheid voor een merk te realiseren.

SEO COPYWRITING zorgt er dus voor dat er informatieve teksten gecreëerd worden die zowel voor zoekmachines als voor bezoekers interessant zijn.

Nuttige SEO copywriting technieken

Werk aan uw interne linkbuilding

Zorg dat u een goede interne linkstructuur opbouwt want deze interne linkbuilding helpt enerzijds de bezoekers om gemakkelijk door de site te navigeren en anderzijds de zoekmachines om de pagina's gemakkelijker te indexeren.

Zorg er echter wel voor dat uw interne links voorzien zijn van een betekenisvolle ankertekst. Dit is de tekst waarachter een link schuilgaat. Kies dus liever 'Ontdek onze SEO tips' in plaats van het weinig zeggende 'Klik hier'. Probeer bovendien uw belangrijkste keyword in deze ankertekst te verwerken.

Houd uw content fris

Op uw website dient u regelmatig nieuwe content toe te voegen. Wanneer u bijvoorbeeld een jaar geleden een artikel over SEO schreef en deze week opnieuw, dan zullen zoekmachines de voorkeur geven aan het meest recente artikel. Dit omdat zoekmachines hun gebruikers blij willen houden en willen informeren over de recentste feiten.

Door regelmatig teksten te schrijven kan u ervoor zorgen dat u op meerdere zoekwoorden in de zoekmachine ranking kan scoren.

Kies de juiste title- en metatag

De titel van uw pagina is één van de belangrijkste elementen binnen SEO copywriting. Een sterke, catchy titel trekt niet alleen de aandacht maar laat zoekmachines ook snel weten waarover de pagina handelt. Verwerk daarom steeds de belangrijkste keywords in deze title tag!

Metatag description kan u terugvinden in de zoekresultaten van Google. Indien u uw belangrijkste zoekwoorden in de omschrijving verwerkt, zullen deze in het vet verschijnen zodra iemand erop zoekt. De metatag is beperkt tot 150 à 160 karakters en is uniek voor elke pagina.

Maak uw tekst mooi

Belangrijk bij copywriting is om uw tekst mooi  en gemakkelijk leesbaar te maken voor zowel de bezoeker als de zoekmachine. Schrijf dus niet lukraak tekst zonder aan de opmaak te sleutelen! Met opmaak bedoelen we het gebruik van headers, het schrijven van korte en krachtige alinea's, het gebruiken van een eenvoudig leesbare font, enzovoort.

Het is ook aan te raden om de belangrijkste zoekwoorden in het vet te plaatsen en om soms met een opsomming te werken. Lezers zijn online zeer ongeduldig en scannen vluchtig online teksten op hetgeen relevant is voor hen.

Verspreid uw teksten

Enkel webteksten schrijven en online plaatsen is niet voldoende! U moet ervoor zorgen dat deze teksten ook gelezen worden. Probeer deze bijvoorbeeld te delen via sociale media want wanneer sociale mediagebruikers uw post interessant vinden, zullen zij snel geneigd zijn deze opnieuw verder te delen.

Meer advies nodig omtrent het schrijven van goede webteksten?

Aarzel niet om ons team van copywriters te contacteren via 056 32 32 01 of om ons contactformulier in te vullen. #company# helpt u graag verder!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01