Internet marketing

Het belang van een overzichtelijke contentkalender

Het belang van een overzichtelijke contentkalender

De contentkalender: de voordelen

Duidelijk overzicht van communicatie-activiteiten

Een contentkalender creëert een duidelijk overzicht van de communicatie-activiteiten die u op dag-, week-, maand- en/of jaarbasis wenst uit te voeren. Zo'n kalender opstellen biedt u een nieuw perspectief in de manier waarop u over de inhoud denkt en waarop u de content ziet.

Inhoud beïnvloeden door specifieke dagen

Door belangrijke data te noteren en de content goed te plannen, kan u de inhoud sterk beïnvloeden. Denk maar aan feestperiodes zoals Pasen en Kerstmis, vakantieperiodes en andere dagen waarop u handig kan inspelen. Evenementen en de bekendmaking van nieuwe producten of diensten plant u best ook in.

Perfecte timing

Een contentkalender biedt u de mogelijkheid om vooruit te denken. U hebt bijgevolg voldoende tijd om bijvoorbeeld een campagne op te stellen, een blog te schrijven,...

Gebruikte communicatiekanalen

Dankzij de contentkalender kan u een duidelijk overzicht krijgen van de communicatiekanalen die u zal gebruiken. Hierdoor kan u er voor zorgen dat u bepaalde kanalen niet verwaarloost.

Wie doet wat

Indien uw communicatie en marketing geregeld worden door meerdere personen, is het handig om te bepalen wie voor welke activiteit instaat. De kalender biedt hiervoor de ideale oplossing! Per communicatie-activiteit bepaalt u wie de verantwoordelijke is.

Ideale moment

Met de contentkalender bereikt u uw doelgroep op het juiste moment, op de juiste plaats en met content die hen aanspreekt.

Content posten op het juiste moment

Een eigen contentkalender opmaken?

Communicatiespecialist #company# uit Marke ontwikkelde een praktisch format voor het plannen en organiseren van content. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01