Internet marketing

Google AdWords-account: wat houdt dit in?

Google AdWords-account: wat houdt dit in?

Wat is Google AdWords?

Google AdWords is een sterk online marketinginstrument waarmee bedrijven hun advertenties kunnen koppelen aan zoekwoorden. Wanneer iemand een bepaalde zoekterm ingeeft, die gelinkt is aan uw advertentie, dan zal uw advertentie boven, onder of naast de zoekresultaten verschijnen.

Google AdWords-account

Een Google AdWords-account helpt u om goede advertenties te creëren die de juiste targetgroep bereiken. Dit account is bestaat uit drie niveaus: het account, de campagnes en de advertentiegroepen. Een goed gestructureerd account zorgt voor betere resultaten én maakt het ook gemakkelijker om uw advertenties te beheren.

Account

Via uw Google-accountgegevens kunt u in uw AdWords-account. Het spreekt voor zich dat u in uw account gegevens kunt wijzigen, toevoegen en verwijderen.

Campagne

Een campagne bestaat uit specifieke doelstellingen zoals targetgroep, tijdstip van lancering, budget,... Een Google AdWords-campagne bestaat uit verschillende advertentiegroepen.

Advertentiegroepen

Advertentiegroepen zijn als het ware de belangrijke bouwstenen van uw campagne. Met deze advertentiegroepen kunt u advertenties en zoekwoordenlijsten met een bepaald thema maken voor elke product dat u wilt aanbieden.. Hoe specifieker de thema's, hoe concreter en doeltreffender uw campagne!

Uw AdWords-campagne: een schot in de roos?

Een goed beheerde camapgne is al een geslaagde campagne! Hieronder vindt u een aantal tips die u helpen bij het creëren van goede campagnes.

Eén thema per campagne

Deel uw campagnes in aan de hand van thema's waarin uw website is onderverdeeld.

Geef elke campagne een passende naam

Dit zorgt ervoor dat u uw campagnes gemakkelijk kunt herkennen. Zo kunt u ze eenvoudig beheren en bewerken.

Voorkom verspilling door negatieve zoekwoorden te gebruiken

Sluit zoekwoorden uit die niet van toepassing zijn op uw advertentie. U bent bijvoorbeeld een bedrijf dat enkel huizen verhuurt. Als negatief zoekwoord kunt u 'kopen' invoeren waardoor uw advertentie niet zal verschijnen indien de zoekterm 'kopen' werd ingegeven.

Zorg voor een goede advertentieplanning

Google plaatst uw advertentie online 7 op 24, dit totdat u geen budget meer heeft. Maar zoeken uw klanten ook op zaterdagnachten en zondagvoormiddagen? Als uw campagne niet op automatisch bieden staat, kunt u zelf instellen op welke dagen en tijdstippen uw advertentie zal getoond worden.

Hulp nodig bij het uitdenken van uw campagne?

Weet u niet hoe u moet beginnen aan uw Google AdWords-campagne? Neem dan contact op met 056 32 32 01 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag verder!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01