Internet marketing

Foto toevoegen in Google of sterretjes plaatsen in de zoekresultaten

Foto toevoegen in Google of sterretjes plaatsen in de zoekresultaten

Een foto van jezelf in zoekresultaten valt op

Een auteursfoto bij je nieuwsartikelen of blog in Google laten verschijnen vraagt niet veel werkt.  De inspanning is miniem ten opzichte van het resultaat dat het oplevert.  Je valt niet enkel meer op, maar je contact met de potentiële klant wordt reeds persoonlijk doordat je foto zichtbaar is in de resultaten van Google.

Google Plus account

Om het mogelijk te maken om een foto van jezelf in de zoekresultaten van Google te laten verschijnen dien je over een Google Plus account te beschikken.  Google Plus is het eigen sociaal netwerk van Google.  Op die manier probeert Google met dé sociale netwerk site Facebook te concurreren.  Door een Google plus knop (Google +1 knop) aan je website of artikel te koppelen kunnen bezoekers jouw content beoordelen.  Heeft iemand jouw artikel een +1 gegeven, dan zal dit er voor zorgen dat het artikel hoger in Google verschijnt.

Op die manier voegt Google de sociale factor toe als element om te bepalen welke ranking uw website of artikel krijgt in de zoekresultaten.  In de toekomst zal het Google Plus sociale netwerk meer invloed krijgen op de positie van uw website.

Klik hier om een Google Plus account aan te maken.

Hoe jouw foto in Google weergeven: handleiding in enkele stappen

1. Maak een Google Plus Profiel aan door hier te klikken
2. Upload een mooie profielfoto van jezelf
3. Vraag het Google auteurschap aan door hier te klikken
4. Ga naar jouw Google Plus Profiel, kies profiel bewerken en vervolgens naar "bijdrager aan".
5. Geef hier de url van jouw website en die van jouw auteursprofiel op
6. Maak als volgt een link op uw webpagina naar jouw Google Plus profiel [profile_url]?rel=author
7. Vervang [profile_url] als volgt door de URL van jouw  Google+ profiel: Google Uw link moet de parameter ?rel=author bevatten. Als deze parameter ontbreekt, kan Google uw inhoud niet koppelen aan uw Google Plus profiel.

Beroep doen op een Google specialist?

Publi4U is naast het bouwen van websites gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie.  Doe beroep op uw Google specialist, dit kan u door het contactformulier in te vullen of te bellen naar 056 32 32 01.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01