Grafisch ontwerp

Webdesign: design

Webdesign: design

Webdesign is meer dan lay-out: technische aspecten van een website

Met technische sterkte van een site bedoelen we uiteraard de mogelijkheid om via een CMS zelf uw website qua inhoud en structuur te onderhouden of de mogelijkheid om aan SEO te doen.  De term WEBDESIGN doet vermoeden dat een webdesigner (een website bouwer of website ontwerper) zich enkel bezig dient te houden met de lay-out van een website. Enkele jaren terug was het design van een site inderdaad voor veel kmo's prioriteit nummer één. De laatste jaren wordt het design naar de achtergrond verwezen.

Het wordt steeds belangrijker om als eigenaar zelf zowel de structuur als de inhoud van uw website te kunnen aanpassen. Dankzij gebruik te maken van een CMS (content management system) kan u op een gebruiksvriendelijke manier bijvoorbeeld webpagina's aan uw website toevoegen. Via verschillende modules, ook wel componenten genoemd, kan u de inhoud van deze webpagina's bepalen.

Webdesign is meer dan het grafisch aspect van een website

Webdesign wordt dus complexer en vraagt steeds meer specialisatie van de website bouwer. Naast het gebruik van CMS komt de vraag steeds meer om hoger in zoekmachines gepositioneerd te zijn. Een site die niet terug te vinden is in zoekmachine zal immers weinig rendement kennen. Webdesign staat dus meer en meer voor de kunst om een website te ontwikkelen die er goed uit ziet, aanpasbaar is op een gebruiksvriendelijke manier, en bovendien een toppositie scoort in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google, Msn, Yahoo,...

Als webdesigner is het dus belangrijk om het evenwicht te vinden tussen het design, CMS en SEO onderdeel van uw site. Als deze drie zorgvuldig gecombineerd worden zal uw webdesign optimaal renderen.

Optimaal webdesign bekomen dankzij webdesigner Publi4U

Webdesigner Publi4U uit Kortrijk (Marke) kan u de nodige adviezen geven betreffende het optimaliseren van uw bestaande website. Kleine ingrepen kunnen uw webdesign aantrekkerlijker maken, zowel voor bezoekers als zoekmachines. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak, per telefoon via 056 32 32 01.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01