Andere

E-reading via tablet of e-reader?

E-reading via tablet of e-reader?

Wat is e-reading?

E-reading is een simpele term om aan te duiden dat boeken, kranten,... gelezen worden op een digitaal toestel in plaats van op een papieren versie. Deze digitale boeken (eBooks), kranten, magazines, ... worden gelezen op elektronische toestellen zoals een computer, tablet, smartphone of e-reader.

E-reader of tablet?

Een e-reader is een volledige bibliotheek waarin u enorm veel boeken kunt bewaren. Deze bibliotheek is nog geen centimeter dik!

Vele consumenten vragen zich af of ze beter boeken lezen op een e-reader of een tablet.

Het belangrijkste onderscheid tussen beiden is dat een e-reader 'unifunctioneel' is, het dient voornamelijk om digitale boeken te lezen. Sommige e-readers bieden extra's aan zoals bv. een kalender. Aangezien het slechts voor één doeleind gebruikt wordt, kent de e-reader een e-ink display waarmee geen achtergrondverlichting is. Deze display is zwart/wit omdat in de meeste gevallen bij boeken geen kleurweergave aanwezig is.

Een tablet is 'multifunctioneel' en heeft dus meerdere doelen tegelijk: je kan er op het internet surfen, boeken lezen, mails versturen, games spelen, video's bekijken,... Zo'n tablet maakt gebruik van een LCD display waar er wel achtergrondverlichting is én een kleurweergave. Deze displays maken het mogelijk om ook in het donker media te consumeren. Toch krijgen heel wat tableteigenaars na een tijdje pijn aan hun ogen vanwege die felle achtergrondverlichting en omdat het beeld zich elke zestigste van een seconde ververst. Dit is niet het geval bij de e-reader.

e-reading op een tablet of e-reader, wat verkiest u?

Meer informatie of advies nodig?

Communicatiespecialist en webdesigner #company# is gespecialiseerd in het creëren van digitale magazines. Contacteer ons vrijblijvend via 056 32 32 01 of vul ons contactformulier in!


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01