Website

Webdesigner Kortrijk: tips om uw website te verbouwen

Webdesigner Kortrijk: tips om uw website te verbouwen

Analyse van uw site door een professioneel webdesigner

Neen, tijd om even stil te staan! Als bedrijf of handelszaak de tijd nemen om aan zelf analyse te doen kan nooit geen kwaad. Stel, uw website werd twee jaar geleden gebouwd of verbouwd. Hoe weet u dat uw site nog voldoet aan de webstandaarden (W3C normen) van vandaag? Het is belangrijk om na te gaan hoeveel bezoekers uw website heeft. Hoeveel contactaanvragen of bestellingen uit de bereikte bezoekers volgen. En hoe bezoekers op uw website in plaatst van de site van de concurrentie terecht gekomen zijn. U heeft dus al onmiddellijk drie zaken die misschien beter kunnen.

Technische opbouw

Om te beginnen gaat Webdesigner Publi4U na hoe uw website technisch opgebouwd is. Dit is belangrijk om een hogere positie te bekomen in zoekmachines zoals Google, Yahoo, Msn,... Zoekmachines zijn namelijk dol op "content" die ze gemakkelijk kunnen verwerken, zonder overbodige code. U kijkt toch ook graag naar een film die gemakkelijk te volgen. Wordt het te ingewikkeld, dan haakt u misschien af, net zoals zoekmachines. Niet enkel een "propere" broncode van uw site is belangrijk. Structuur schept order in chaos. Op dit gebied zijn zoekmachines menselijk ingesteld. Ja hoor, zoekmachines zijn dol op een transparante structuur. Hier is het eveneens belangrijk om rekening te houden met wat bezoekers verwachten. Een bezoeker kan uw website in minder dan een seconde verlaten en naar de website van de concurrentie surfen om daar gading te vinden. Ga er van uit dat uw bezoeker bij het handje genomen moet worden. Biedt relevante informatie aan, net zoals wij op onze website doen. Aanverwante onderwerpen kunnen de interesse van de bezoeker vergroten en hem aanzetten tot een contact aanvraag. Wat dan weer de kans vergroot op een potentiële verkoop. Om te bepalen of het nodig is uw website te verbouwen moet er gekeken worden naar het rendement van uw site. Het is niet voldoende om bezoekers via zoekmachines of andere publiciteitskanalen op uw site te krijgen. De bedoeling blijft nog altijd dat ze de informatie die ze zoeken vinden. Daardoor zullen ze meer vertrouwen krijgen in uw product of diensten, waardoor ze gemakkelijker contact met u zullen opnemen.

Vertrouwen wekken met uw website

Zorg er dus voor dat u gemakkelijk via de website te contacteren bent. Zoals u ziet heeft de bezoeker al een hele weg afgelegd voordat hij op uw contactformulier terecht komt. Zorg er dan ook voor dat het formulier geen overbodige velden bevat, niet te lang oogt, en niet alle velden verplicht zijn. Het zal misschien lachwekkend overkomen, maar zorg er ook voor dat contactaanvragen die via uw website binnenkomen, niet langer dan 1 dag op uw bureau blijven liggen. Dit schept ook weer vertrouwen. Bij het bouwen of restylen van een website is een vooraf vastgelegde doelstelling de beste manier om achteraf te kunnen evalueren en bijsturen. Wat wenst u met uw website te bereiken, hoe pakken we dit aan en op welke manier zullen we dit evalueren in de toekomst.

Bent u opzoek naar een webdesigner die samen met u bovenstaande zaken kan interpreteren en realiseren, aarzel dan niet om webdesigner Publi4u uit Kortrijk vrijblijvend te contacteren.


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01