Website

Domeinnaam kopen: wat kost een domeinnaam?

Domeinnaam kopen: wat kost een domeinnaam?

Domeinnaam registratie

Domeinnamen worden overal ter wereld geregistreerd.  Iedereen kan vrij zijn domeinnaam kiezen.  Uiteraard dient de domeinnaam nog vrij te zijn voordat u ze kan aankopen. 

Let wel, u moet ook steeds rekening houden met de legetimiteit van de domeinnaam keuze.  U kan bijvoorbeeld geen merknamen kopen, namen van gemeenten,...
U zal er misschien wel in slagen om ze te registreren maar houdt er rekening mee dat merken er alles zullen aan doen om hun merk domeinnaam in handen krijgen. 

Het is niet omdat een domeinnaam van een merk nog vrij is, u deze vervolgens registreerd, dat u ook de rechtmatige eigenaar bent.  U zal moeten kunnen aantonen dat u de naam van het merk reeds lange tijd gebruikt of dat dit de naam van uw bedrijf is.

Kostprijs van een domeinnaam: extensies

Domeinnamen worden gevolgd door een domeinnaam extensie.  De bedoeling van de domeinnaamextensie is om een indicatie te geven over het doel van de website of informatie te geven over de geografische ligging van het bedrijf die de website uitbaat.

Domeinnaam extensies die informatie geven over het doel van de website zijn bijvoorbeeld .com (commerciële bedoelingen), .org (organisaties),...

Domeinnaam extensies die geografisch een indicatie geven zijn bijvoorbeeld: .be (België), .nl (Nederland), .fr (Frankrijk), .de (Duitsland), .eu (Europa), .asia (Azië),...

Het kiezen van de domeinnaam extensie is een eerste keuze die gemaakt moet worden als u een domeinnaam wenst aan te kopen.

Het type domeinnaam extensie die u kiest zal een invloed hebben op de kostprijs van uw domeinnaam.  Voor de registratie van een .be domeinnaam betaalt u bijvoorbeeld 25 euro.  Voor de registratie van een .fr domeinnaam betaalt u bijvoorbeeld 39 euro.

Hoe kan u een domeinnaam kopen

Heel eenvoudig, stuur een mailtje naar info@publi4u.be met daarin welke domeinnaam en welke domeinnaam extensie u wenst te registreren.  Wij kijken na of deze nog beschikbaar is en registreren deze zo snel mogelijk voor u. 
U kan ons ook steeds telefonisch contacteren via 056 32 32 01.

 


Contacteer Tom Website / Webshop nodig? Bel Tom voor een vrijblijvende afspraak 056 32 32 01